42 21 62 22

Parterapi

Få parterapi hos den certificerede og erfarne parterapeut Anja de Thurah

Overvejer I at gå i Parterapi ?

Jeg er uddannet, eksamineret og certificeret både emotionsfokuseret psykoterapeut og parterapeut. Udover at være en erfaren parterapeut, har jeg også flere videreuddannelser i baggagen, blandt andet inden for lavt selvværd, stress og angst. Jeg har praksis i både Kastrup samt i Nyborg.

Hvad får I når I vælger parterapi hos mig ?

  • Et trygt rum, med lige taletid. Jeg sætter rammen, så I lytter til hinanden, og bliver forstået.
  • Begge parters følelser bliver anerkendt. I er to om en tango, og I gør begge jeres bedste. I bliver derfor begge anerkendt og respekteret.
  • Nye positive handlemuligheder og måder at nå ind til hinanden på.
  • I vælger slev hvor ofte og hvor længe I vil gå i parterapi. I kan booke tider online, og også vælge parintensiv, hvor I bestiller 2 sammenhængende timer.
Book tid online
psykoterapeut og parterapeut Anja de Thurah

Hvad kan I forvente jer af mig som jeres parterapeut, når I begynder i parterapi?

Lige taletid.

Jeg holder rummet og er den I taler til i parterapien. Imens den ene taler til mig, må den anden kun lytte.

Opdag jeres kommunikations mønstre.

Måske skændes I ofte så det brager, eller måske bliver I meget stille og taler ikke til hinanden, når det er svært. Eller måske bliver den ene af jer stille og trækker sig, og den anden forsøger at komme i kontakt på alle mulige måder. Jeg bryder det mønster sammen med jer, der ikke virker for jer. Og jeg lærer jer i terapien at kunne noget helt nyt med hinanden i de situationer. Vi øver det i terapien, og derefter går I hjem og prøver det nye af.

Forandringer

Forandringerne opstår alleredeefter få gange, og nogle gange allerede første gang. Hold fast i terapien i en periode, også selvom den værste krise er overstået. Jeg lader mine klienter selv bestemme hvor ofte og hvor mange gange, de ønsker at komme i parterapi, men anbefaler jer altid at holde ved i en periode.

Empati og forståelse.

Nøglen til forandring er at blive set, mødt og forstået. Der er ikke nogen af jer der er forkert, defekt eller den dumme/tarvelige/onde. Der er altid en god grund til man er som man er, eller gør som man gør. Og derfor møder jeg jer altid med ligeværd. I har begge fundet modet til at møde op i terapi, og I har ikke givet op på hinanden.

Uddannet psykoterapeut og parterapeut

Jeg er uddannet emotionsfokuseret psykoterapeut MPF fra EFT instituttet. Derudover har jeg en 1 årig overbygning som parterapeut fra samme institut. Jeg går i supervision jævnligt, samt holder mig til med spændende kurser, inden for mit felt.

En neutral parterapeut hjælper jer begge

Der kan være mange grunde til at gå i parterapi, og jeg møder i min hverdag mange forskellige par, med meget forskellige udfordringer.

En fællesnævner er dog som oftest kommunikation. Derfor hjælper jeg jer altid til at forstå de dynamikker der er i jeres parforhold. Samt de mønstre i hver i sær har med jer fra jeres liv, og som kan trigges i kommunikationen imellem jer.

Med mig som jeres neutrale tredjepart, kan I komme ind til kernen, og lære at håndtere tingene på en ny måde, sammen. Jeg står ved jeres begges side og hjælper jer med at få øje på hinanden igen.

I parterapi taler vi både om stemninger, følelser, tanker og handlinger. Men også om drømme og håb for fremtiden.

Er der utroskab i jeres parforhold kan du læse mere om emnet her Utroskab og parterapi

Parterapi skaber åbenhed og forståelse

Parterapi kan være en kraftfuld proces, for der er mange følelser involveret. Som parterapeut spørger jeg ind i noget, i ikke selv får gjort derhjemme. Og jeg hjælper jer til at få sat nogle andre ord på. Derudover i det hele taget at få vist den anden mere af sårbarheden, samt modet til at være der for den anden.

I vil opleve, at der hurtigt kan ske forandringer i parterapi. Tiden mellem samtalerne bearbejder jeres indtryk. Og I opnår forståelse for, hvad det betyder for jeres forhold, at I er åbne og interesserede i jeres partner.

Kernen af konflikter

I vil finde frem til kernen i jeres konflikter eller kommunikations- vanskeligheder, og I vil bedre kunne forstå, hvorfor de opstod.

Sammen kan I så lægge grundlaget for et fornyet og kærligt parforhold, som bedre kan bære konflikter eller problemer i fremtiden.

Jeg har fokus på homoseksuelles, aseksuelle og queers problemstillinger, som kan se anderledes ud end heteroseksuelles. Dette fordi det er vigtigt at forstå, at man kan have oplevelser i bagagen af at blive fremmedgjort og stigmatiseret, både i nære relationer samt i samfundet.

Book tid online

I et parforhold er ansvaret delt i to.

Når I starter i parterapi, skal I forholde jer til, at ansvaret for jeres parforhold er fordelt på jer begge. I parterapien får man derfor ikke lov til at pege fingre, men med respekt fortælle om hvad der sker i en selv, når ens partner siger eller handler som denne gør. Parterapi er nemlig hjælp til selvhjælp, og I skal kunne noget nyt og mere konstruktivt, når I efter parterapien skal holde jeres parforhold i trivsel. Mange par vælger efter endt parterapi, at komme til opfølgende samtaler efter seks måneders tid.

Kan jeg gå alene i parterapi ?

Jeg har ofte klienter, der kommer alene, fordi deres partner ikke føler sig klar til parterapi. Årsagen er ofte, at det er grænseoverskridende for partneren, at fortælle en fremmed om sit mest private eller mest intime jeg. Det, at dele det der er sårbart med en fagperson, kan altså få alle hår til at rejse sig i nakken på nogen. Men jeg syntes det er modigt og sejt, når den ene part vælger at starte alene selv. Som oftest, kommer den anden part efter lidt tid, hvor partneren har set og oplevet at det har været virksomt, for den der gik i terapien. Tag derfor gerne selv kontakt, hvis din partner ikke føler sig klar endnu. Det er helt ok. Og man kan godt arbejde alene om at gøre noget godt for sit parforhold, selvom det optimale selvfølgeligt er at I kommer to.

Kan parterapi redde mit ægteskab?

Parterapi er en effektiv måde at arbejde gennem udfordringer i et ægteskab og forbedre kommunikationen, samt forholdet mellem partnere. Der er virkeligt en høj succesrate for parterapi, og par oplever en positiv forandring i deres forhold. Det er dog vigtigt at huske, at resultaterne kan variere, og succes afhænger af flere faktorer. Herunder villighed fra begge parter til at deltage aktivt i terapien.

Her er nogle faktorer, der kan påvirke effektiviteten af parterapi:

  1. Villighed til samarbejde: Begge partnere skal være villige til at deltage aktivt i terapiprocessen, være åbne over for forandring og engagere sig i de foreslåede øvelser og samtaler.
  2. Tidspunkt for intervention: Tidlig intervention, før problemerne bliver for dybt forankrede, har generelt bedre udsigter. Jo længere tid problemerne har stået på, desto mere udfordrende kan de være at løse.
  3. Terapeutens kompetence: En erfaren og veluddannet terapeut, der bruger en passende tilgang (f.eks. emotions fokuseret parterapi), kan være afgørende for succes.
  4. Kommunikationsevner: Terapeuten vil arbejde med jer på at forbedre kommunikationen. At lære effektive måder at kommunikere egne følelser og behov, er afgørende for at forbedre forholdet.
  5. Realistiske forventninger: Det er vigtigt at have realistiske forventninger til terapien. Parforhold kræver arbejde, og terapi er en proces, ikke en quick fix.

Hvis du overvejer parterapi, kan det være en god idé at starte med at have en åben samtale med din partner om det, og diskutere jeres forventninger og mål. I må altid ringe og tage en uforpligtende telefonisk samtale med mig først.

Er det en falliterklæring eller pinligt at gå i parterapi?

Mennesker har forskellige holdninger og reaktioner på at gå i parterapi, og det varierer meget afhængigt af individuelle overbevisninger, kulturelle baggrunde og personlige erfaringer. Nogle mennesker ser positivt på parterapi som et redskab til at forbedre deres forhold, ved at arbejde sammen med en professionel terapeut. De ser det som en mulighed for at styrke kommunikationen, løse konflikter og opnå større forståelse for hinanden.

Når man føler man skal klare alting selv

På den anden side kan der være nogle, der føler skam eller modstand mod at søge hjælp uden for forholdet. Det kan der være mange grunde til. Dette kan skyldes stigma omkring terapi, frygt for at blive bedømt eller en opfattelse af, at parterapi er ensbetydende med at fejle i forholdet. Det er vigtigt at erkende, at det at søge professionel hjælp, ikke er en indikator for svaghed, men snarere et tegn på engagement og ønsket om at forbedre forholdet.

Det er ok at finde det at gå i parterapi pinligt -sig det højt

Åbenhed, kommunikation og gensidig respekt mellem partnere er afgørende for at overvinde eventuelle bekymringer eller skamfølelser ved at gå i parterapi. Det er også værd at nævne, at terapeuter er uddannet til at håndtere disse situationer med diskretion og professionalisme. Du skal vide at jeg altid hjælper dig til at mærke, at parterapien gør dig og dit forhold godt. Du skal også vide, at der ikke findes forhold der ikke har svære perioder. Alle mulige slags mennesker, fra alle sociale lag, finder vej hen til mig i parterapi.

Har du spørgsmål, du ikke har følt besvaret, er det muligt at læse mere på min faqside. du er også altid velkommen til at ringe.

Book tid online