42 21 62 22

Samtaleterapi efter skilsmisse

parterapi efter skilsmisse

Vejen til det gode samarbejde igennem samtaleterapi for skilte

Man kan have det godt med hinanden
– selvom man er blevet skilt

En skilsmisse er en udfordrende livskrise, der kan efterlade en med følelsesmæssige ar på både et menneske, men også på dennes familie. I tiden efter  en skilsmisse kan parterapi være med til at spille en afgørende rolle i, at hjælpe de skilte med at navigere gennem følelsesmæssige sår, genopbygge forbindelser og skabe en sund dynamik for både dem selv og eventuelle fælles børn.

Der kommer mange i parterapi efter de er skilt. De kunne ikke redde deres parforhold, men de ønsker alligevel fortsat at kunne samarbejde og nære respekt og forståelse for hinanden.

Læs eventuelt mere om parterapi her.

Du kan også finde mine kontaktoplysninger her.

Du kan også læse mødrehjælpens råd til nyligt skilte her. 

view of cascde near bride s-veil valul miresei

Hvorfor gå sammen i terapi efter en skilsmisse?

Kontakten til hinanden

Selvom I er gået fra hinanden, skal I måske stadig have kontakt med hinanden. Og har I børn sammen, skal I stadigvæk være forældre sammen. Mange tidligere par finder vejen i parterapi, for at finde ud af hvordan man kan holde fast i det sunde forældreskab, støtte hinanden i forældrerollerne, og kunne give hinanden anerkendelse og respekt i de roller. Også selvom der var svigt i parforholdet.

Det for I i ud af at gå i terapi sammen, selvom I er skilt

  • Forståelse af eftervirkninger af skilsmisse: Skilsmisse kan efterlade dybe spor af sorg, tab og følelsesmæssig turbulens. Parterapi giver en platform for at forstå og anerkende disse eftervirkninger, hvilket er afgørende for individuel og fælles heling.
  • god kommunikation: Parterapien fokuserer på at forbedre kommunikationen mellem tidligere ægtefæller. Dette inkluderer at lære sunde måder at udtrykke behov, bekymringer og forventninger på, hvilket kan bidrage til at reducere konflikter og misforståelser.
  • Co-Forældreskab og samarbejde: For skilte forældre er co-forældreskab ofte en central bekymring. Parterapi kan hjælpe med at etablere retningslinjer, fremme samarbejde og styrke forældreskabet, hvilket er afgørende for børnenes trivsel.
  • Individuel selvudvikling: Terapien giver mulighed for individuel selvudvikling, hvor hver part kan udforske og forstå egne behov, ønsker og mål. Dette kan hjælpe med at skabe klarhed og personlig styrke efter skilsmissen.
  • Følelsesmæssig heling og forsoning: Heling af følelsesmæssige sår er en central del af parterapi efter skilsmisse. Jeg faciliterer en proces, der giver plads til at udtrykke sorg, vrede og andre følelser, hvilket skaber mulighed for forsoning og frigørelse.
  • Udvikling af en nye forbindelse: Efter en skilsmisse er parterapi også et sted, hvor vi er nysgerrige på hvordan den nye forbindelse imellem jer skal være, og hvordan I ønsker den skal se ud. I parterapien kan I derfor udvikle en ny form for partnerskab, selvom det ikke nødvendigvis er romantisk. Den nye forbindelse imellem jer er et fundament baseret på respekt, forståelse og støtte.
  • Tidsbegrænsede mål og fremadskuende planlægning: Parterapien kan hjælpe med at etablere tidsbegrænsede mål og planlægge fremadskuende. Dette inkluderer at definere, hvordan parterne ønsker at forholde sig til hinanden og samarbejde i fremtiden. I parterapien taler vi derfor også tit om hvem der deltager I hvad, og hvornår.