42 21 62 22

Den faglige forskel med MPF

psykoterapeut mpf

Den faglige forskel

De fleste mennesker kan få brug for støtte til at komme videre i livet eller ud af en krise. Psykoterapi handler om, at du igennem øget selvbevidsthed bliver mere af det, der er dig -og kan slippe nogle svære indre dynamikker, eller beskyttelsesstrategier. Strategier som kan have været nødvendige tidligere i livet, men som nu kan spænde ben for dig. Psykoterapi er en investering i livsglæde -at finde retning og balance. Når du vælger en psykoterapeut MPF til at hjælpe netop dig, sikre du dig en kvalitet af det terapeutiske arbejde.

Psykoterapeut MPF

Jeg hedder Anja de Thurah, er emotions -fokuseret psykoterapeut, og er derfor psykoterapeut MPF og medlem af Dansk psykoterapeutforening. Jeg arbejder både med individuel terapi for lavt selvværd, angst, stress og sorg. Samt som parterapeut, med alt hvad der kan være af relationelle problematikker i det. Jeg har en praksis i Nyborg på Fyn, samt en praksis i Kastrup på Amager i København. Jeg er to dage om ugen i hver praksis.

En ubeskyttet titel

I Danmark er titlen ’psykoterapeut’ ubeskyttet. Alle kan i princippet sætte et skilt på døren og kalder sig psykoterapeut uden at have en ordentlig uddannelse bag sig. Derfor er titlen psykoterapeut MPF et kvalitetsstempel, da den stiller en række krav til terapeutens uddannelsesbaggrund og erfaring.

Psykoterapeut MPF er en selvstændig profession. Det betyder, at terapeuten har en bachelor eller kandidatuddannelse efterfulgt af mindst 3 års erhvervserfaring som f.eks. pædagog, lærer, sygeplejerske, læge, psykolog eller fysioterapeut efterfulgt af en fireårig psykoterapeutuddannelse på et REFLEKTOR evalueret uddannelsessted. Du kan læse mere her, om de uddannelser, som er godkendt af Dansk psykoterapeutforening.

 

Fremtidens terapi

Nektarfonden driver Videnscenter for psykoterapi, og alle psykoterapeutstuderende har forskning, som en del af deres uddannelse. I fremtiden kan vi altså forvente meget mere valid evidens på psykoterapiens effekt.

Derudover er Institutterne igennem Dansk psykoterapeutforening i 2023 gået igang med forskningsmodulerne på psykoterapeutuddannelser, hvilket betyder at psykoterapeutuddannelserne nu er på masterniveau.

Vil du vide mere, er du altid velkommen til at sende mig en mail.