42 21 62 22

Online terapi

online therapy

Telefonisk terapi, online video terapi og email korrespondance

Det kan være svært at række ud efter hjælp, og for nogen er online terapi eller e-terapi, som det også kaldes, det, der skal til for at overvinde barrieren. For andre er det skæve arbejdstider, fysisk handicap, udlandsophold eller en travl hverdag med børnepasning, der forhindrer en fysisk konsultation. Fjernterapi via telefon eller Internetbaseret terapi er derfor et rigtig godt supplement og alternativ til den traditionelle form, da det eliminerer geografiske og tidsmæssige begrænsninger. Med online-terapi kan du få psykoterapi når du vil og hvor du vil – uden ventetid.

Hvad kan online terapi

Fjernterapi og Internetbaseret terapi er et anerkendt behandlingstilbud, og for flere og flere er internettet et helt naturligt omdrejningspunkt for kontakten til andre mennesker. Derfor er det for dem også helt naturligt at modtage terapi og rådgivning online. Forskning og erfaringer i forbindelse med online-terapi viser, at online konsultationer har mange af de samme terapeutiske kvaliteter og ændringspotentialer som traditionelle fysiske konsultationer. Fjernterapi er en fællesbetegnelse for terapi hvor terapeut og klient befinder sig på 2 forskellige lokationer. Udover terapi via telefonsamtale dækker fjernterapi også over Online-terapi der typisk sker på to forskellige måder: Som tekstbaseret dialog via mail eller chat eller som et online videomøde.

Du er velkommen til at kontakte mig pr mail, hvis du vil høre mere. Du kan finde mine kontaktoplysninger her

Brug af telefonen som online terapi

Terapisamtaler via telefonen er som regel meget nemt og tilgængeligt og kræver ikke meget introduktion. Vi har stort set alle en telefon inden for rækkevidde, ligegyldigt hvor vi befinder os. En terapisamtale over telefonen er ikke meget anderledes end en telefonsamtale med et familiemedlem eller en god ven eller veninde. Det er blot en psykoterapeut MPF der er i den anden ende af røret, og som kan tale med dig på en anden måde, end dine nære relationer kan, om det der er svært eller fylder i dit liv lige nu.

Fjernterapi via telefon er en fordel, hvis du er på farten eller i tilfælde af, at du er forhindret i at møde op fysisk i mine klinikker.. Det er min erfaring, at terapisamtaler via telefon virker rigtig godt og er et rigtig godt supplement til fysiske samtaler, eller bare et godt sted at starte, hvis man er lidt utryg ved at møde op fysisk.

online therapy meeting of woman with psychologist

Videobaseret online terapi

Videobaseret online terapi ligner meget et traditionelt terapiforløb. En videobaseret online terapisession foregår meget som en videokonference, som det kendes fra mange virksomheder. Dog med den forskel at en videobaseret online terapisession sker som en til en kommunikation og underlagt skærpede sikkerheds-og fortrolighedskrav. Se efterfølgende afsnit om sikkerhed og fortrolighed. Når du deltager i en videobaseret online terapi session, skal du være opmærksom på at sætte dig et uforstyrret sted, hvor du ikke afbrydes af personer, opringninger, sms’er eller lignende.

Jeg har også par i terapi online. læs mere om parterapi her  

Jeg har nogle gange svært syge klienter, som jeg kommer ud til, og hvor det også kan give mening nogengange at kunne mødes online. Læs mere her. 

efterår

Sådan kommer du i gang med online terapi

Når du har booket en online terapi session hos mig modtager du en mail med et link til samtalerummet og adgangsinformationer. Herefter følger du blot anvisningerne i mailen. Du skal ikke have noget specielt udstyr – blot have en PC og være online (på internettet). Jeg har sørget for resten.

Sikkerhed i forbindelse med online terapi
Jeg benytter et godkendt og krypteret ”låst” e-terapi møderum, som er specielt udviklet til behandlingssamtaler. Det betyder, at al kommunikation sker i et lukket system, hvor kun du har adgang og kan se dine aftaler. Onlinesamtaler, både e-mails og chat gemmes på særlig sikrede servere. Forbindelsen er sikret på samme måde, som når du bruger din netbank.

Opbevaring og registrering af data er underlagt persondataloven. Det betyder, at personlige oplysninger ikke udleveres til tredjepart uden dit skriftlige sammentykke.

Du har selv ansvaret for sikkerheden på din computer. Derfor er det vigtigt, at du har sikret din PC bedst muligt, så ingen kan skaffe sig uautoriseret adgang til vores samtaler. Blandt andet er det vigtigt, at du har et opdateret antivirusprogram.

Etik og tavshedspligt i forbindelse med online terapi
Online terapi er underlagt samme etiske regelsæt som en traditionel psykoterapeutisk samtale. Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening, og jeg er forpligtet af de Etiske Principper for Psykoterapeuter MPF. Du kan læse etikreglerne her. Vores e-terapisamtaler er således omfattet af tavshedspligt.