Søg
Close this search box.

Psykologisk palliativ pleje

Samtaler og støtte til hele familien med psykologisk palliativ pleje

Psykologisk palliativ pleje er en specialiseret form for støtte og terapi, der ydes til personer med alvorlige eller dødelige sygdomme og deres familier. Der kan være mange årsager til, at en familie ønsker en psykoterapeut til at støtte dem i en svær tid. Når jeg som psykoterapeut kommer ud til en klient der har valgt et psykologisk palliativt pleje forløb, er mit fokus derfor også meget forskelligt. For det der er allervigtigst, er for mig at spotte, hvordan jeg bedst støtter lige netop dig, og hvordan jeg også hjælper dine pårørende igennem en svær tid på bedste vis. Min største opgave er at hjælpe mennesker til at dø som de har levet. For at være døende eller svært syg, er også at leve. Og selvom både fysisk og psykisk smerte kan overskygge alt, så er man stadig sig. Og det kan være rart at nogen kan se, hvordan man stadig er sig, når man kan have en oplevelse af slet ikke at være den man altid har været. Jeg vil ihvertfald gøre mit for, at du og din familie kan genkende dig bag sygdommen, der hvor det er muligt. 

Jeg kommer til jer

I et psykologisk palliativt forløb kommer jeg ud til jer. De fleste af mine klienter har valgt at blive i eget hjem i deres sidste tid. Hjemmet er derfor der hvor jeg vi skal være. Der hvor der er så trygt og godt som muligt. Det er forskelligt hvor meget familier har lyst og brug for at jeg er til rådighed, og jeg laver derfor altid individuelle aftaler. Jeg respekterer også ændringer i aftaler, da mit fokus er på at det skal opleves så hjælpsomt som muligt for den enkelte. Ring eller skriv til mig, for en uforpligtende samtale. Det kan være vigtigt at fornemme, om jeg er den helt rigtige for jer. 

Dette kan du og din familie få ud af et psykologisk palliativt plejeforløb med mig:
  • Psykoterapeutiske samtaler om de følelser der fylder hos den enkelte og/eller som familie.

  • Ikke alle familier har lyst til at tale om følelser, og her er mit fokus på at støtte op om at være sammen som I plejer, i en følelsesmæssig svær tid. 

  • Inspiration til tiltag der kan hjælpe jeres familie til større nærvær og mere livskvalitet i en svær tid.

  • Støtte familien til at kommunikere med hinanden på en så normal for familien måde, som muligt.

  • Hjælp til at forstå og håndtere deres egne følelser i et eksistentielt perspektiv.

  • Støtte til at finde mening og formål. Der kan være vigtige små meninger og formål at finde, også i en svær tid.


  • psykologisk palliativ støtte kan fortsætte efter et menneskes bortgang, for at støtte familien i den efterfølgende tid.

  • Brev til familien. Jeg slutter forløbet med et kærligt brev, hvor jeg beskriver de små og gode oplevelser jeg oplevede særligt for dig/jer. Dette for at vise jer, at man godt kan have sorgen under den ene arm, og glæden over det levede liv under den anden. 

psykologisk palliativ pleje

Sangen.

Træthedstågen tiltager i mig og uden for mig.
Den blødgør og opløser.
Snart er jeg alle steder og ingen steder.
Snart er jeg alle og ingen.
Du er her med din stemme.
Syng den sang, jeg kender,
så jeg ved, hvem jeg er”.

(Arne Skovgaard Juhl)

Psykologisk palliativ pleje handler om ubetinget gæstfrihed.

 

Vil du have psykologisk palliativ pleje af en emotions fokuseret psykoterapeut ?

Jeg er  uddannet og eksamineret psykoterapeut MPF, og certificeret par og familieterapeut. Jeg er godkendt af, og medlem af Dansk psykoterapeutforening. Dette er et kvalitetsstempel for både mange års erfaring, samt godkendt og valideret uddannelsessted. Terapien foregår som hovedregel i mine klinikker i Nyborg, samt i Kastrup. Jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening.

Du kan kontakte mig på anja@anjadethurah.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Du er også velkommen til at booke 20 minutters uforpligtende samtale.Du kan også læse meget mere om Parterapiindividuel terapi  eller psykoterapi her.