42 21 62 22

Terapi for LGBTQIA+ personer

lgbt psykoterapeut

Leder du efter en normkritisk terapeut?

Det ligger mig meget på sinde som psykoterapeut mpf, at skabe et trygt rum for dig, hvor der er plads til lige præcis det der er og dem vi er. Et rum med fænomenologisk imødekommenhed og empati for bevægelsen, der ligger i den individuelle udvikling.

 Jeg er bevidst om mikroagression og minoritetsstress, og kan fortælle dig, at det heteronormative ikke får lov at sætte nogen dagsordenen i mine lokaler. 

Vi er samskabende om en verden der rummer individets forskellighed, og den rummelighed skaber vi bedst igennem kunst og dialog. 

Jeg glæder mig til at møde dig som du er. 

Plads til dit køn og din seksualitet

Jeg er en privatpraktiserende psykoterapeut og parterapeut. Mit fokus omfatter angst, depression, traumer, stress, selvværdsproblemer, sorg, krise, samt relationelle og seksuelle udfordringer.

Jeg ønsker at skabe et trygt rum, hvor alle er velkomne. Jeg tilbyder psykoterapi til lesbiske, bøsser, biseksuelle, queer, transkønnede, interkønnede, sexarbejdere, personer inden for BDSM, polyamorøse og enhver, der identificerer sig inden for køns-, seksualitets- eller parforholdsmæssige diversitetsgrupper. Min tilgang til køn og seksualitet er både identitetsbaseret og handlingsorienteret, og jeg anerkender det brede spektrum af seksuelle og kønsmæssige udtryk.

Emotionsfokuseret terapi

Jeg arbejder som udgangspunkt emotionsfokuseret, men benytter også den eksistentielle tilgang og den neuroaffektive forståelse af et menneske. Du skal vide, at dit køn eller din seksualitet ikke er i fokus i terapien, med mindre det er det du gerne vil kigge på, eller forandre noget omkring. Ellers, er det, at du vælger mig som din psykoterapeut udelukkende fordi du her får en psykoterapeut uden fordomme, der bevidst er normkritisk, og altid vil kunne rumme at du er præcis den du er.

Minoritetsstress 

Minoritetsstress opstår, når medlemmer af samfundsmæssige minoriteter oplever ekstra stress på grund af forskelsbehandling, social udstødelse eller manglende anerkendelse af deres identitet. Dette fænomen kan påvirke individets mentale og fysiske sundhed negativt og er relevant på tværs af forskellige identitetsaspekter, såsom race, køn, seksualitet, religiøs tro og mere. Jeg er altid opmærksom på mine klienters oplevelse og tidligere oplevelser af dette aspekt. Jeg tror på en fremtid, hvor vi som samfund ikke forskelsbehandler mennesker ligegyldigt køn, seksualitet, alder, tro og nationalitet.

LGBT psykoterapi

Terapi for LGBTQIA+

 Som psykoterapeut arbejder jeg med:
 1. normkritisk tilgang:
  • Jeg udviser altid åbenhed og respekt for din unikke kulturelle baggrund og identitet.
  • Jeg skaber et terapeutisk rum, hvor du kan føle dig tryg ved at dele oplevelser, relateret til din identitet, uden frygt for fordomme eller misforståelser.
 2. Empati og validitet:
  • Jeg udviser empati over for de udfordringer, mine klienter står over for, og validerer deres oplevelser. At anerkende og forstå mine klienters perspektiv er afgørende for mig.
  • Jeg hjælper mine klienter med at udforske, og anerkende deres følelser af marginalisering eller forskelsbehandling, uden at bagatellisere dem.
 3. Styrkelse af selvværd og identitet:
  • Jeg arbejder på at styrke mine klienters selvværd og identitetsudvikling. Dette kan involvere udforskning af positive aspekter af ens identitet og opbygning af selvaccept.
  • Jeg identificer sammen med klienten styrker og ressourcer i deres kulturelle baggrund, som kan bruges til at håndtere stress.
 4. Strategier til at forebygge stress
  • Jeg faciliter strategier, der hjælper mine klienter til at forebygge minoritetsstress, ved at styrke de indre værktøjer, der skal til for at cope med, samt holde stress på afstand.

Kontakt mig gerne

Ønsker du at få en fornemmelse af, om jeg kunne være den rette terapeut for din er du altid velkommen til at ringe mig op. Jeg tilbyder både individuel terapi samt parterapi, og jeg har praksis i Nyborg på Fyn, samt praksis i Kastrup tæt ved lufthavnen.