Virus på balancenerven
Virus på balancenerven virus på balancenerven kan vise sig hvis du har stress Jeg har igennem årene haft en del…
“Hvor lang tid tager det at komme over en eks?” Det er et spørgsmål, mange stiller sig selv efter et brud. Og det er forståeligt – hjertesorg kan føles som en tung skygge, der nægter at slippe sit greb.
Men sandheden er, at der ikke findes et simpelt svar. Heling efter et brud er en individuel proces, der afhænger af mange faktorer: Hvor længe I var sammen, hvor dyb jeres forbindelse var, og hvordan forholdet sluttede.
Måske føler du dig fanget i sorgen, måske savner du din eks, selvom du ved, at forholdet ikke var godt for dig. Eller måske kæmper du med at forstå, hvorfor du stadig tænker på dem, selv måneder efter bruddet.
Du er ikke alene. Lad os dykke ned i, hvad der påvirker helingsprocessen, og hvordan du kan komme videre – i dit eget tempo.
Der findes ingen fast tidsramme for at komme over en eks. Nogle kommer videre på få måneder, mens andre har brug for år. En ofte nævnt regel siger, at det tager halvdelen af forholdets varighed at hele. Men det er en myte – heling er ikke en matematikopgave.
Det, der virkelig påvirker din helingsproces, er:
✔ Hvordan forholdet sluttede: Var det en pludselig afslutning, utroskab eller et langt og smertefuldt farvel? Jo mere kompliceret bruddet var, desto længere kan helingen tage.
✔ Hvor følelsesmæssigt investeret du var: Hvis din eks var din første store kærlighed eller en person, du troede, du skulle dele livet med, vil det tage tid at give slip.
✔ Din egen selvforståelse og selvværd: Hvis bruddet har fået dig til at tvivle på dit eget værd, kan det tage tid at genopbygge dig selv.
Det vigtigste at huske: Det er okay, hvis det tager længere tid, end du troede. Heling kan ikke forceres.
Selv hvis du ved, at bruddet var nødvendigt, kan det stadig gøre ondt. Det skyldes, at hjernen reagerer på hjertesorg på samme måde som fysisk smerte. Når vi mister en elsket, oplever vi en form for abstinenser – især hvis vi var følelsesmæssigt afhængige af dem.
💡 Derfor kan du stadig savne din eks, selvom du ikke vil tilbage:
At savne en eks betyder ikke nødvendigvis, at du skal have dem tilbage i dit liv. Det betyder blot, at du er menneskelig.
Selvom tiden heler, kan du aktivt gøre noget for at komme videre:
Det kan være fristende at ignorere smerten, men undertrykt sorg forlænger helingsprocessen. Tillad dig selv at mærke savnet, vreden, skuffelsen – alt, hvad der dukker op.
💡 Tip: Skriv dine følelser ned i en dagbog. Det kan hjælpe dig med at bearbejde dem.
Det kan være smertefuldt at give slip, men konstant kontakt (eller stalking på sociale medier) gør det sværere at komme videre. Hvis du virkelig vil hele, så overvej at tage en pause fra al kontakt.
Når vi er i et forhold, smelter vores identitet ofte sammen med vores partners. Nu er det tid til at genopdage dig selv. Hvad elsker du at lave? Hvilke drømme har du?
💡 Overvej: Start en ny hobby, rejs et sted hen, du altid har ønsket, eller genoptag noget, du gav op for din eks.
Du behøver ikke gå igennem dette alene. Tal med venner, familie – eller book en tid hos mig, hvis du føler dig fastlåst.
Ja. At komme videre betyder ikke, at du stopper med at elske den person, du var sammen med. Det betyder blot, at du vælger at elske dig selv mere.
💛 Du kan godt elske på afstand – det er muligt at have gode minder om nogen og stadig vide, at I ikke var rigtige for hinanden.
💛 Du fortjener en kærlighed, der løfter dig op, ikke en der holder dig nede.
Det sværeste – og vigtigste – er at indse, at du fortjener at blive behandlet med kærlighed, respekt og omsorg. Hvis din eks ikke kunne give dig det, er dit liv bedre uden dem.
Hvis du sidder fast i hjertesorgen og føler, at du ikke kan slippe din eks, kan terapi hjælpe dig med at:
✔ Bearbejde sorgen og give slip på smerten
✔ Genopbygge dit selvværd og finde tilbage til dig selv
✔ Skabe sunde relationer i fremtiden
💬 Er du klar til at tage det første skridt? Kontakt mig for en uforpligtende samtale – du behøver ikke klare det alene.
At komme over en eks tager tid, men du vil en dag vågne op og opdage, at smerten fylder mindre. At du smiler uden at tænke på dem. At du ikke længere føler dig tom uden dem.
Indtil da – vær kærlig mod dig selv. Du heler, selv når det ikke føles sådan. 💛
Anja de Thurah er emotions-fokuseret psykoterapeut MPF , parterapeut og neurofeedback træner. Hun tilbyder både neurofeedback, individuel terapi, og parterapi til sine klienter. Derudover specialiserer hun sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemstillinger. Hun byder klienter fra alle baggrunde og kulturer velkommen i individuel terapi og i parterapi, inklusiv LGBTQIA+, og sigter mod at hjælpe alle mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.