42 21 62 22

Er du pårørende

Er du pårørende ?

Når man er pårørende, kan man godt have brug for individuel terapi til at passe på sig selv.

At være pårørende til et menneske med psykisk eller fysisk sygdom, kan være en krævende og opslidende oplevelse. Det kan være svært at finde sig selv i rollen som pårørende, og mange oplever på en måde at miste sig selv, og det liv man ønsker at leve.  Samtidigt kan man føle at man ikke formår at hjælpe den syge, ligegyldigt hvad man gør eller hvor meget man prøver. Hvis man som pårørende selv vælger at gå i terapi, giver man sig selv større sansynlighed for ikke selv at blive opslidt, og man kan få nye forståelser for sig selv og sin familie. De fleste pårørende begynder først at tage sig selv og sin egen situation som pårørende alvorligt når de mærker stress, depressiove perioder og belastningsreaktion hos dem selv.

Du kommer først

Det kan være lidt provokerende at høre det, men du er ansvarlig for dig, og skal passe på dig selv først. Den du er pårørende til er ansvarlig for sig selv. Vi må først tage vare på os selv før vi kan tage vare på andre. Og der er en grund til jeg siger det. Man bliver psykisk slidt af at være pårørende, og ved at du passer på dig, ikke sætter dit eget liv på pause eller til side, løfter du faktisk opgaven med at være pårørende endnu bedre. Du vil være stærkere og mere hjælpsom. Du skal derfor forsøge at sætte dig selv først, og dernæst den du er pårørende til. Det behøver ikke at være i alle situationer eller alle dage på ugen, men i så bredt et omfang at du kan.

Rum og nærvær

Hos mig får du plads til dig. En plads hvor alt handler om dig og hvordan du har det, og hvor den du er pårørende for, ikke tager pladsen. Hos mig har vi fokus på hvordan du finder god energi og ro i dit liv, på trods af det at være pårørende. Du er velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale. Det giver dig en fornemmelse af om jeg er den rigtige psykoterapeut for dig.

Din fremtidige terapeut

Jeg er  uddannet og eksamineret psykoterapeut MPF, og certificeret par og familieterapeut. Jeg er godkendt af, og medlem af Dansk psykoterapeutforening. Dette er et kvalitetsstempel for både mange års erfaring, samt godkendt og valideret uddannelsessted. Terapien foregår som hovedregel i mine klinikker i Nyborg, og i Kastrup. Jeg følger naturligvis de gældende etiske regler fra Dansk Psykoterapeutforening.

Kontakt

Du kan kontakte mig på anja@anjadethurah.dk, hvis du har yderligere spørgsmål.

Du er også velkommen til at booke 20 minutters uforpligtende samtale.

Du kan også læse meget mere om Stresshåndtering , individuel terapi  eller parterapi her.

Mød forfatteren Anja de Thurah

Anja de Thurah er en psykoterapeut og parterapeut, der tilbyder individuel terapi, parterapi og specialiserer sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemer. Hun byder klienter fra alle baggrunde velkommen, inklusiv LGBTQIA+ personer, og sigter mod at hjælpe mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.

psykoterapeut anja de thurah