Søg
Close this search box.

Man kan lære sig selv at modtage -hvis man tør

Man kan lære sig selv at modtage hvis man tør

Mange klienter kommer hos mig, fordi de ikke kan modtage anerkendelse. ALLE mennesker har brug for at kunne modtage. Alle mennesker har brug for at blive set af andre mennesker, for det gode de gør og for den de er i verden. Og alle børn er født med potentialet at kunne modtage. Som helt små, ligger vi i vores omsorgsgiveres arme, og kan intet selv. Vi bliver spejlet af de voksne, som spejler os i at være dem vi er. Så vi får en følelse af værdi. Og så vi kan mærke og vurdere egne behov. Og alligevel kan livet være sådan, at ikke alle vokser op, og tager sundt imod anerkendelse, og i det hele taget den følelse det er at blive set, som menneske.

utryg tilknytning

Når man har en utryg tilknytning, af den ene eller anden grund, kan det komme til udtryk som en stræben efter anerkendelse. At være god nok. Man kan have et abnormt stort behov for at blive set, og bekræftet. Af sin kæreste. Af sin arbejdsplads.

Nogle af disse klienter får stress af jagten. For hver gang de får lidt anerkendelse eller bekræftigelse, forsvinder den rare følelse 2 sekunder efter. Det er som om man bare har et altopslugende hul inden i sig, som aldrig bliver fyldt op og aldrig bliver mæt.

I terapi

I terapi finder vi ind til kernen af årsagen til at det er som det er. Til den dybere smerte, man hele tiden forsøger at bedøve. Og som regel tager det ikke lang tid i terapien, før man mærker forandringerne. Og får et mere balanceret forhold til det at modtage anerkendelse og bekræftigelse. Vi har stadig brug for at blive set som mennesker, det skal bare ikke styre ens liv. Man kan lære sig selv at modtage hvis man tør, og man kan lære at sige fra, og kende sine grænser.

Mærker du også at du løber stærkt i livet efter at blive set, anerkendt og bekræftet, er du velkommen i terapi hos mig, og jeg tør love dig -vi skaber hurtigt forandring. Sammen. Jeg har praksis i Nyborg på Fyn, samt praksis i Kastrup på Amager.

Du kan finde mine oplysninger her

og du kan læse mere om individuel terapi her 

og om psykoterapi her 

Find mig på facebook

Del gerne på  sociale medier