Dont worry baby
Hvis du har en kæreste som slås med depression, kan det være svært at forstå hvad der sker, og hvordan…
Drømmene bor i os alle. De kalder på os, lokker os med deres skønhed og muligheden for noget mere – noget andet. Men alt for ofte forbliver de drømme netop dét: en smuk tanke, en fantasifuld flugt fra virkeligheden. Hvorfor? Fordi det kræver mod at gå efter sine drømme. Det kræver vilje at bryde fri af det velkendte og begive sig ud på en sti, hvor man ikke kan forudsige alle skridt på forhånd.
For nogen er det drømmen om en stor, hvid bryllupsfest, selvom omgivelserne siger, at det er forkert. For andre er det drømmen om at leve anderledes end normen – at forlade det trygge job, forfølge en passion, leve på en måde, der føles mere sand for dem. Men hvordan finder man modet til at tage det skridt?
Mange gange er det ikke vores drømme, der er urealistiske – det er vores frygt, der overtager og får os til at tro, at vi ikke kan. Vi er så vant til at navigere i en verden, hvor vi tilpasser os omgivelserne, at vi ofte ikke lytter til vores egne ønsker og behov. Tvivlen kommer snigende:
Og disse tanker er faktisk ikke helt tilfældige. De er nemlig en del af den menneskelige psykologi. Vores hjerner er designet til at beskytte os mod fare, og alt, der er ukendt eller uforudsigeligt, registreres som en potentiel trussel. Derfor kan det føles skræmmende at bevæge sig uden for det velkendte – og det er helt naturligt.
Hjernen elsker vaner. Den elsker rutiner, fordi de sparer energi. Hver gang du gentager en handling, bliver det lettere at gøre igen – og dermed sværere at bryde mønstret. Vores hjerner er programmeret til at søge tryghed, fordi det historisk set har øget vores overlevelsesmuligheder. Og det er derfor det kan være så svært at være motiveret for noget, og så alligevel se sig selv gentage gamle mønstre.
Det betyder, at når du overvejer en stor forandring i dit liv – uanset om det handler om at følge din passion, sige ja til kærligheden, gå imod normerne eller tage en chance – vil din hjerne forsøge at holde dig fast i det velkendte.
Det er derfor, du kan opleve en indre konflikt: En del af dig drømmer og ønsker mere, mens en anden del advarer dig om alle de ting, der kan gå galt.
Her kommer emotionsfokuseret terapi ind i billedet. Hvis du gang på gang oplever, at du står i stampe og ikke formår at tage det spring, du inderst inde ønsker, så er der sandsynligvis noget i din indre verden, der har brug for opmærksomhed.
I emotionsfokuseret terapi arbejder vi med de følelser og mønstre, der holder dig fast i hamsterhjulet. Vi udforsker, hvad det er for indre stemmer, der fortæller dig, at du ikke kan, og vi arbejder med at forstå og omskrive de historier, du fortæller dig selv.
I stedet for at blive ved med at kæmpe imod dig selv, lærer du at arbejde med dine følelser og skabe et fundament, hvor du føler dig tryg nok til at tage de skridt, du ønsker.
At forfølge sine drømme kræver ikke kun handling – det kræver også selvindsigt og mod til at møde de indre barrierer, der står i vejen. Det er en rejse, og du behøver ikke gå den alene.
Hvis du er klar til at bryde fri fra gamle mønstre og begynde at bevæge dig mod det liv, du drømmer om, så er du velkommen til at kontakte mig. Jeg hjælper mennesker som dig med at finde modet, klarheden og retningen, så du kan tage de skridt, der føles rigtige for dig.
Du fortjener at leve et liv, der føles sandt for dig. Spørgsmålet er: Har du modet til at gøre det?
Jeg er her for at hjælpe dig.
Anja de Thurah er emotions-fokuseret psykoterapeut MPF , parterapeut og neurofeedback træner. Hun tilbyder både neurofeedback, individuel terapi, og parterapi til sine klienter. Derudover specialiserer hun sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemstillinger. Hun byder klienter fra alle baggrunde og kulturer velkommen i individuel terapi og i parterapi, inklusiv LGBTQIA+, og sigter mod at hjælpe alle mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.