42 21 62 22

Dont worry baby

Dont worry baby

Hvis du har en kæreste som slås med depression, kan det være svært at forstå hvad der sker, og hvordan du skal kunne holde til den indflydelse det har på dig og dit liv.

At se på en ny måde

Jeg vil gerne hjælpe dig med en måde, hvorpå du bedre kan relatere, så du ikke selv bliver slidt ned. Det handler om at kunne se om bag ved den måde din kæreste opfører sig, handler på, og måske også taler til dig.

Du skal forestille dig at depression er en kæmpestor boksehandske, der lige har givet din kæreste et slag midt i maven. Når man har fået sådan et slag, går man i gulvet i smerte, ruller sig sammen, og koncentrere sig om at trække vejret. Det bliver svært at være der for andre i denne situation, og det bliver svært at have overskud til noget andet end at trække vejret, og komme igennem.

Det vil du se:

  • Hvis du oplever at din kæreste ikke har omsorg for dig, skal du forstå at din kæreste HAR omsorg, men lige nu føler sig som en byrde eller føler sig følelsesløs.
  • Hvis du oplever at din kæreste er pessimistisk, skal du forstå at depression forsvinder ikke af at være positiv, ligesom smerten efter boksehandsken heller ikke gør det.
  • Hvis du oplever din kæreste som svag, skal du forstå at depression kan kræve alt din styrke bare for at komme igennem dagen, ligesom efter et slag fra boksehandsken.
  • Hvis du oplever at din kæreste er doven, skal du forstå at din kæreste gerne vil være aktiv, men føler sig stivnet eller drænet for energi.
  • Hvis du oplever din kæreste som besværlig, skal du forstå, at din kæreste forsøger alt for at få det bedre, men det er svært at finde ud af præcis hvad der hjælper.
  • Hvis du oplever din kæreste ked af det, skal du forstå at det din kæreste egenlig føler er håbløshed, tomhed og fortvivlelse.
  • Hvis du oplever din kæreste som dramatisk, skal du tænke på boksehandsken. Det giver ikke altid mening, hvordan vi reagerer.
  • Hvis du oplever at din kæreste har det fint, er det rart at depressionen ikke altid kan ses på ydersiden, men kampen foregår stadig inden i.
  • Hvis du oplever din kæreste uhygiejnisk, skal du tænke på boksehandsken. Det kan være svært at finde overskud til bad efter et slag.

Har du brug for støtte

Har du brug for nogen at støtte dig op ad, når du skal finde vej som kæreste til en der har en depression, skal du vide at bedre psykiatri har pårørendegrupper du kan deltage i gratis. De har også en telefon, hvor man altid kan ringe og tale med en, som selv er pårørende og som forstår.

Du er også velkommen hos mig i terapi, hvor du kan arbejde med hvordan du passer på dig selv.

Mød forfatteren Anja de Thurah

Anja de Thurah er en psykoterapeut og parterapeut, der tilbyder individuel terapi, parterapi og specialiserer sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemer. Hun byder klienter fra alle baggrunde velkommen, inklusiv LGBTQIA+ personer, og sigter mod at hjælpe mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.

psykoterapeut anja de thurah