42 21 62 22

Jeg går i seng Hans Christian!

Jeg går i seng Hans Christian

Nogle mennesker bliver hårdnakket ved med at forsøge at bilde mig ind at jeg er en løve! Da jeg var barn blev min mor ved med at kalde mig krebs, men en eller anden gang flyttede stjernerne åbenbart på sig og dermed også datoerne, og jeg endte som løve. Det vil så sige at alt det min mor blev ved med at postulere at jeg var (Åh så fucking følsom), var jeg nu ikke længere. Nu var jeg så en løve. Det svarer til, på et døgn at gå fra kendetegn som tryghedssøgende, omklamrende, indadvendt redebygger til noget i retning af dramatisk, dominerende, pralende, stolt og mega jaloux. Ja, det er ihvertfald det jeg kan google mig frem til. For jeg har aldrig troet på astrologi eller følt at jeg var en krebs eller en løve. Jeg har mere bare følt mig som mig! Jeg prøver altid på at være anerkendende og imødekommende, når jeg møder mennesker som påstår at jeg er det ene eller andet dyr, og at det er stjernerne der bestemmer hvordan jeg er af natur. Hvis de tror på stjernetegn, så tror de på at der findes 12 typer mennesker. Jeg tror på at der findes lige så mange typer mennesker, som der findes mennesker.

Hvis vi holder fast i troen på at vi er dem vi er forudbestemt til at være

For mig kan stjernetegn være en måde at distancere sig selv fra at tage ansvar for hvem man er i verden, samt lægge afstand til det ansvar, der ligger i muligheden for bevidst at udvikle sig i en anden retning end noget forudbestemt. Eksempel: Hvis man er en pralende løve, så er man en pralende løve, fordi man er en pralende løve og så vil man altid være en pralende løve. ELLER. Man er en pralende løve, har ikke lyst til at være en pralende løve mere, tager ansvar for at blive en nysgerrig løve, og forandrer sig dermed til en nysgerrig ikke pralende løve.

Maude fra Matador

Jeg går i seng Hans Christian! Nu ved jeg ikke hvornår Maude fra Matador har fødselsdag, men hun kunne måske nok godt være en krebs, da hun ikke tåler, er sky og tilbageholdende, bygger rede i sin seng, og er en smule omklamrende i sin måde at være på. På den anden side, kunne hun også være en løve når hun stolt praler, overdramatiserer og dominere alle i huset omkring hende. I de fleste afsnit opførte hun sig ihvertfald som en der sad fast i et pænt surt stjernetegn. Til en dag hvor hun ligepludseligt gjorde noget andet, og tog ansvar for sit liv og sin udvikling! You go girl! Jeg holder fast i at Maude, bare er Maude, som Maude nu var og er, og da Maude ville noget andet og mere, så var Maude nu hende, der ville noget andet og kunne noget andet.

Forandring

Så jeg vil ikke sidde fast i en eller anden konstellation af planeter som intet har med mig at gøre. Jeg vil ikke være et bløddyr eller et rovdyr! Jeg vil gerne kunne mentalisere at jeg er en planet, men så vil jeg også kunne forandre mig som planet. Jeg vil være mig, som den jeg er, og som den jeg kan blive i min udvikling. Jeg vil være mig, med alt hvad jeg fik med af mine forældres besynderlige dna, og mine helt vanvittige erfaringer i livet. Og med alle de muligheder i livet jeg selv støder ind i, finder på eller ønsker. Og imens jeg kigger op på stjernerne, fordi de er smukke at se på og minder mig om at livet er stort, så vil jeg tage ansvar for mine valg i livet, både det der var og er godt, og det der var og er skidt.

Reflektionen

Og mens jeg har så travlt med at overbevise mig selv og alle andre om vigtigheden af at blive hos sig selv og de valg man tager i livet, kommer jeg i tanke om at jeg skal nå ned på stranden, imens der er lavvande. Lavvande som forårsages af månens bevægelser rundt om jorden. Månen som er en del af vores stjernehimmel. Månen som påvirker min søvn når den er fuld.

Overvejer du terapi ?

Hvis du også er filosoferende, over det eksistentielle i livet, og det at tage ansvar for din egen udvikling, er du velkommen i terapi hos mig. Jeg er psykoterapeut og parterapeut,med praksis i København og på Fyn.

Mød forfatteren Anja de Thurah

Anja de Thurah er en psykoterapeut og parterapeut, der tilbyder individuel terapi, parterapi og specialiserer sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemer. Hun byder klienter fra alle baggrunde velkommen, inklusiv LGBTQIA+ personer, og sigter mod at hjælpe mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.

psykoterapeut anja de thurah