42 21 62 22

Elastikker af sorg

Elastikker af sorg

Hvad er sorg ?

Der er lige så mange måder at takle sorg på, som der findes mennesker på denne jord. Vi er alle så forskellige i måden vi rummer vores egen sorg, hvordan vi takler den eller hvordan den takle os. For nogle mennesker, kan livet i en periode opleves som fyldt med elastikker af sorg, som strammes og løsner sig igen, mange gange i løbet af en dag. Hvor længe sorgen har fyldt og skal fylde op i vores liv, er også meget forskelligt, og der er ikke noget der er rigtigt eller forkert.

Sorg kan opleves alt opslugende tung, eller kærligt omsluttende vores hjerter. Sorgen er fuld af andre følelser, der også er forskellige afhængig af hvem vi er, hvem vi har mistet og hvor vi er i livet, nu og her. Nogle mennesker oplever f.eks en stærk vrede midt i sorgen, som kan være svær at slippe igen. Andre oplever måske en lettelse, som de kan føle forkert, og have svært ved at tale med nogen om. Mange mennesker oplever at sorgen ikke ændrer sig over tid og føler måske at de sidder fast. Der er ikke nogen rigtig eller forkert vej, når man er i sorg. Der er blot din vej.

Vi forbinder ofte sorgen med døden, men vi møder også sorg andre steder i livet. Det kan være en skilsmisse.

Eller en ægtefælle, eller en mor eller far der efter en blodprop er blevet som et helt andet menneske. Det kan være sorg ved  ikke at få flere børn, eller sorgen over ikke at kunne det i livet man drømte om. Der er også sorg over et mistet arbejde, eller sorg over aldrig at blive optaget på drømmestudiet. Der er sorg over at en ven ikke vil tale med en mere, eller flytter langt væk, så alt ændres.

Den naturlige sorg

Sorg er en naturlig del af livet for os alle. Dens tilstedeværelse fortæller os om, hvor betydningsfuldt et menneske eller andet har været i vores liv. Og stadigvæk er det.

Men måske oplever du at sorgen ikke vil slippe sit hårde tag i dig igen. Eller at du ikke har nogen steder at tale om din sorg, fordi andre mennesker i dit liv virker til at være videre, ikke forstår dig, eller selv har svært ved at takle sorgen.

Måske er dit eget liv ved at ebbe ud, og sorgen over ikke at kunne forblive i dette liv tynger dig. Jeg kan hjælpe dig i din rejse gennem sorgen, og støtte dig så processen bliver din egen og på dine betingelser.

Plads til glæde

Man kan godt have sorgen under den ene vinge, og glæden under den anden.

I terapi arbejder jeg oftest med mennesker, som er dødtrætte efter en længere sorgperiode, som bare ikke vil slippe sit tag. Her hjælper jeg klienten til at anerkende at sorgen er som den er, og møde den som sådan. I stedet for at slås med den og ønske den væk. Det kommer man nemlig ikke videre af. Men når jeg lader sorgen være sorgen på den ene side, er der også plads til at der kan være noget på den anden side. Når jeg folder den anden side ud med mine klienter, bliver der pludseligt plads til smil, en positiv tanke og et godt grin igen. Så der kommer ligevægt og balance. Så sorgen ikke skygger for alt mere.

Tynges du også af en sorg du oplever dig fastlåst i, er du velkommen i terapi hos mig. Sammen finder vi vejen. Jeg har også par i parterapi.

Du kan finde mig på facebook her

Mød forfatteren Anja de Thurah

Anja de Thurah er en psykoterapeut og parterapeut, der tilbyder individuel terapi, parterapi og specialiserer sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemer. Hun byder klienter fra alle baggrunde velkommen, inklusiv LGBTQIA+ personer, og sigter mod at hjælpe mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.

psykoterapeut anja de thurah