42 21 62 22

Sorgterapi

Sorgterapi

“Man kan godt have sorgen under den ene vinge, og glæden under den anden!”Anja de Thurah om sorgterapi

Der er lige så mange måder at takle sorg på, som der findes mennesker på denne jord. Vi er alle så forskellige i måden vi rummer vores egen sorg, og hvordan vi takler den eller hvordan den takle os. Hvor længe sorgen har fyldt mest i livet. Om den er alt opslugende tung, eller kærligt omsluttende vores hjerter. Sorgen er fuld af andre følelser, der også er forskellige afhængig af hvem vi er. Det handler også om hvem/hvad vi har mistet og hvor vi er i livet, nu og her. Nogle mennesker oplever f.eks en stærk vrede midt i sorgen, som kan være svær at slippe igen. Andre oplever måske en lettelse, som de kan føle forkert og have svært ved at tale med nogen om. Mange mennesker oplever at sorgen ikke ændrer sig over tid og føler måske at de sidder fast. Man kan ikke sige at der er nogen rigtig eller forkert vej når man er i sorg. Der er blot din vej.

Der er meget man kan sørge over.

Vi forbinder ofte sorgen med døden, men vi møder også sorg andre steder i livet. Det kan være en skilsmisse.

Eller en ægtefælle der efter en blodprop er blevet som et helt andet menneske. Det kan være sorg ved  ikke at få flere børn, eller sorgen over ikke at kunne det i livet man drømte om. Også sorgen hos en ung, hvis bedste ven er flyttet langt væk, kan fylde rigtigt meget. Eller sorgen over at den arbejdsplads man altid har nydt at arbejde på, nu forandrer sig så meget, at man ikke kan genkende sig selv i den mere.

Sorg er naturligt

Sorg er en naturlig del af livet for os alle. Dens tilstedeværelse fortæller os om, hvor betydningsfuldt et menneske eller andet har været i vores liv. Og stadigvæk er det.

Men måske oplever du at sorgen ikke vil slippe sit hårde tag i dig igen. Eller at du ikke har nogen steder at tale om din sorg, fordi andre mennesker i dit liv virker til at være videre, ikke forstår dig, eller selv har svært ved at takle sorgen.

Måske er dit eget liv ved at ebbe ud, og sorgen over ikke at kunne forblive i dette liv tynger dig. Jeg kan hjælpe dig i din rejse gennem sorgen, og støtte dig, så processen bliver din egen og på dine betingelser. Så sorgen forandrer sig, og glæden ved alt andet i dit liv kan få mere plads igen.

Hvem har skrevet artiklen ?

Jeg hedder Anja og er psykoterapeut og parterapeut. 

 Dansk sorgcenter

Mød forfatteren Anja de Thurah

Anja de Thurah er en psykoterapeut og parterapeut, der tilbyder individuel terapi, parterapi og specialiserer sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemer. Hun byder klienter fra alle baggrunde velkommen, inklusiv LGBTQIA+ personer, og sigter mod at hjælpe mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.

psykoterapeut anja de thurah