Søg
Close this search box.

Terapi til mænd

10 grunde til at du skal vælge psykoterapi

Jeg tilbyder terapi til mænd i både København og på Fyn. Samtaleterapi for mænd er til dig, der ønsker nye perspektiver på dit liv, og at styrke din identitet som mand.

Et mandeforløb kan dreje sig om:

 • Maskulin identitet
 • Personlig ledelse, selvforståelse og balance
 • Frirum til at tale om det du ellers ikke taler om
 • Kvinder, kærester og parforhold
 • At få ro på tankemylder og søvnproblemer
 • At finde retning i livet
 • Store beslutninger og svære dilemmaer
 • At øge dit selvværd 
 • At give slip på noget uhensigtsmæssigt
 • At kunne sætte ord på sine egne behov, og holde fast i dem
psykoterapeut og parterapeut anja de Thurah foreslår bæredygtige forandringer fremfor nytårsfortsæt

Terapi til mænd styrker dit selvværd og dit mod på forandring!

Hvad er normalt for en mand ?

Alle mænd har op- og nedture, perioder med stress, problemer i parforhold, og dyk i trivslen på arbejdet. Det er de normale udfordringer i livet, som vi alle oplever. I de fleste tilfælde opfatter vi det som ” at gå igennem en hård tid.”

Hvorfor søger mænd terapi ?

De fleste mænd der søger terapi, når et sted hen, hvor de er begyndt at tænke over hvor meget noget er begyndt at fylde. Og hvor irriterende det er, at det skal være sådan. Det kan være at det holder dig vågen om natten. Det kan være at du undrer dig over, hvorfor du ikke har kontrol over det. Og det kan være at du skjuler hvordan du egentlig har det. Det er oftest lige der, at mænd overvejer, at en psykoterapeut faktisk kan være hjælpsom.

Får mænd højere trivsel med terapi ?

Det kan være meget svært at indrømme, selv over for sig selv, at man har det svært og ikke selv kan finde løsningen.  Mange mænd ønsker ikke at bede om hjælp, fordi de er bange for at se svage eller dumme ud. Og derfor vil jeg gerne have at du skal vide, at dine indre kampe er lige så gyldige som enhver anden kamp. Og det gør dig ikke mindre mand at søge i terapi. Jeg har haft så mange mænd igennem terapi hos mig, og de vil kunne fortælle dig det modsatte. De føler sig faktisk stærkere som mænd, og de føler sig endnu mere som sig selv, når de er færdige i terapi. 

Hvor meget fylder terapi ?

Terapi er faktisk også sjældent noget langvarrigt. Rigtigt mange mænd, der kommer for at takle noget der er svært hos mig, har kun brug for at komme nogle gange, før de mærker de allerede står på benene igen. Og det føles fedt. Der er også en hel del der benytter sig af min terapi hist og her i livet, når der lige er noget der spænder ben, og de vil vende det med mig. Andre kommer måske i en periode af 3 måneder, og føler de selv kan finde vej i tingene derfra. Alle er forskellige og har forskellige behov.

mænd i terapi med angst, stress, glæde, sorg.

Specialist i terapi til mænd i både København og på Fyn

Hvor mange mænd går i terapi ?

Der er faktisk rigtigt mange mænd der benytter individuel terapi, når der er noget de har brug for at vende med en terapeut. Det kan være vildt befriende at tale med en psykoterapeut, om det som man ikke taler med andre om. Det er som regel sådan, at når man vender ting med sin familie eller venner, så får man bekymringer, gode råd, eller andres historier retur. En psykoterapeut kan noget andet. Stiller nogle helt andre spørgsmål, og forstår en, på en helt anden måde. Venner og familie er godt, men nogen ting, er det bare rart at få vendt et andet sted, i et frirum, hvor man bare kan være sig selv. 

Rigtigt mange af mine klienter, kommer gennem mund til mund metoden. Det betyder at rigtigt mange tidligere klienter, anbefaler mig videre til deres kammerater, når de ser at deres ven kan have brug for lige præcis det terapi kan.

Mænd kommer også i terapi fordi de vælger parterapi med deres partner. I mine parterapier kommer både hetero, homo, mono, bi, poly og pan seksuelle par. 

Jeg har praksis i Nyborg på Fyn, samt i Kastrup på Amager.

Du er velkommen til at bestille en tid hos mig, eller du kan læse mere om mænd i terapi på følgende links:

Mænd i terapi

Når mænd har midtvejskrise

Individuel terapi 

Skam

Parterapi for homoseksuelle mænd

7 gode råd til dig der har en kæreste med angst

Anbefalet af tidligere klienter 2024 :

Kan kun anbefale Anja. Et meget empatisk og nærværende menneske.” 

Shaddie 

Google anmeldelse

“Anja er en fantastisk psykoterapeut, der vil sine klienter, og have det bedste frem i dem.”

Daniel

google Anmeldelse

“En psykoterapeut i verdens klasse!
Døjer man med angst, stress, selvværd eller relationer der ikke er helt som de skulle være? Så er Anja svaret! Hun er dygtig og kan sit kram og er klar til at hjælpe. Det er dejligt man kan booke tid online også.
Der er altid hjælp at få her.”

Rasmus

Trustpilot anmeldelse

“Your focus determines your reality.” – Qui-Gon Jinn

Hvad får jeg ud af terapi som mand ?

Her er 12 mål vi kan sætte for din terapi som udvikler dig positivt

I terapi vælger vi altid hvilket fokus og tema vi skal arbejde med. Det gør vi fordi du skal mærke at du får noget ud af terapien. Et punkt af gangen. Punkterne jeg har beskrevet herunder er inspiration til dig fra mig. 

 1. Øve dig i at tale jeg-sprog i din kommunikation. Du mærker et tydeligere ejerskab og styrke i dit udtryk, og andre forstår hvad du vil og hvad du har behov for.
 2. Træne bevisthed om koblingen mellem dine tanker, dine følelser og dine handlinger. Så din mavefornemmelse rent faktisk også matcher det du gør.
 3. Øve dig i at stole på dine følelser og det, du mærker. Mange mænd har lært at de ikke skal udtrykke det de mærker.
 4. Få stress ud af kroppen. Lær hvorfor du bliver stresset, og få skabt forandringerne i terapien, så du er mere modstandsdygtig fremover.
 5.  Nå dine mål, uden at have følelsen af frustration og afmagt. Mange mænd peger fingeren ind ad og er deres egen største kritikker, og det er ikke hjælpsomt. 
 6. Du er god nok, som du er – uden at skulle præstere. Få mere selvværd igennem terapien. Mange mænd har stor selvtillid, men lavt selvværd. Der er forskel på de to.
 7. Træn at kunne dele det der er sårbart -og opdag at det faktisk hjælper. 
 8.  Være autentisk i kontakt. Mange mænd har en opfattelse af at de skal være på en anden måde, end den de egenlig er. Når du er autentisk, er det faktisk der du mærker at du er mere mand end du giver dig selv lov til at være.
 9. Øve dig i at være tilstede i nuet og faktisk syntes det er fedt. Mænd kan have en tendens til at lade den ene dag tage den anden, fordi de har et billede af at det først er når de når deres mål, at de rigtigt lever. 
 10. At sige fra. Lær dine grænser at kende, og at kunne tale fra grænsen. Hvis du er en af dem der lader dig overfuse, eller lader chefen drukne dig i opgaver, er det nu du skal gøre noget ved det. 
 11.  At kunne tale dig selv op. Har du en tendens til at tale dig selv ned, både til dig selv inden i, men også i samtale med andre, holder det dig fast i en led spiral. Du er meget mere værd end det!
 12.  Fokuser på det, du gerne vil. Går du på for mange kompromisser, for at glæde andre ? Måske sætter du andres behov før dig selv, fordi du er et godt og kærligt menneske. Men hvad med dig ? Hvem sætter dig først, hvis du aldrig selv gør det .