42 21 62 22

The dream

The dream

Jeg drømte at jeg gik ad en stille villavej midt om natten. Gadelygterne var slukkede, og det eneste lys kom fra månen. Der duftede af dugbelagt græs og det var en smule koldt. Stilheden var så dyb, at man ikke kunne lade være med at lytte til den. Selv fuglene må have siddet i deres skjul og lyttet med, og sagt shhhh til deres unger.

Pigen på 10

På en plæne foran et stort hvidt hus sad der et barn på hug. Hun var vel ca 10 år gammel. Pigen nynnede og lo sagte. På hendes hoved havde hun en stol. Sådan en helt almindelig græsk spisebordstol med fletsæde. Den var vendt sådan at hun var under stolen, og stolbenene gik ned over hendes skuldre. Den var bundet fast til hende med noget snor. jeg gik stille hen til hende, og da hun opdagede mig begyndte hun at græde og trygle mig om at hjælpe hende, og ikke gå fra hende.

jeg ville så gerne hjælpe hende, men da jeg kiggede hende dybt i hendes endnu dybere øjne, så jeg noget jeg ikke rigtigt forstod. Jeg vidste bare instinktivt at jeg ikke kunne og skulle hjælpe hende, selvom jeg så gerne ville. Hun skulle løse det selv! Det, at gå fra hende der, var nærmest uudholdeligt. Og så vågnede jeg.

Vågen

Dette er dagen, hvor dynen er så blød at det er svært at slippe den, hvor kaffen er så fyldig i smagen, at jeg bare må ha en kop mere. Hvor badet er så varmt om mine kolde skuldre, at jeg lukker øjnene og falder hen. Hvor tankevirksomhed er en by i Rusland. Hvor min navle, er det eneste jeg gider at pille i! Hvor mit skrivebord er min bedste ven.  Når jeg kigger på min egen drøm, forstår jeg den sådan, at pigen er en del af mig selv. En sårbarhed. Og mig selv i drømmen, var en anden del af mig. Den sårbare del af mig, har brug for selv at løse sin problematik. UDEN at en analytisk, eller fornuftig del af mig nødvendigvis tager over. En sårbar side, som har brug for at blive i sin følelse, for at mærke hvordan hun selv løser sin problematik. Og hvordan hun selv tager sig af sig selv.

Drømmenes betydning

Jeg har tillid til drømme. Jeg ved at de er der for at hjælpe mig, også selvom jeg ikke forstår dem. Jeg ved at mit ubevidste er igang med at sætte alt på deres rigtige plads for mig. Og jeg ved at jeg ikke skal forstå en drøm bogstaveligt. Men jeg har lært meget om hvordan man tyder drømme, i et terapeutisk fokus.

Ole Vedfelt fra Vedfeltinstituttet, har skrevet flere gode bøger om drømmenes betydning. Han har blandt andet skrevet en bog der hedder Din guide til drømmenes verden. Hvis du gerne vil have dybere indsigt i dine drømme kan jeg anbefale dig at læse den.

Drømme og skriveterapi

Vil du selv arbejde videre med dine drømme, kan du starte med at have en notesbog og en kuglepen på dit skrivebord. Hvis du vågner, og husker en drøm, kan du skrive den ned med det samme. Har du tid, så skriv endeligt, så detaljeret som muligt. Man glemmer som oftest hurtigt sine drømme, og du kender sikkert det, at du kan huske du blev vækket af en drøm i nat. Du kan bare ikke huske hvad den handlede om. Som regel kan man lige huske følelsen, altså om det var en god eller ubehagelig drøm.

Når du har noterne kan de bruges skriveterapeutisk, og du kan læse dem igen over en kop kaffe, og tænke lidt over betydningen, og hvordan det kan give mening at du lige drømmer det nu. Du kan også se, når du har skrevet flere drømme ned, om der er et tema, noget der går igen, eller om drømmene flytter på sig.

Undersøg dine drømme

Når du kigger på dine drømme, tænk da over følelser som håbløshed, magtesløshed, fastlåsthed, forventninger i livet, håb i livet, ønsker til livet, og se om noget spiller ind. Husk også at mennesker, dyr og ting i drømme ofte er symbolske og ikke nødvendigvis er det de giver sig ud for at være.

Hvem har skrevet artiklen ?

Jeg hedder Anja og er psykoterapeut og parterapeut. Jeg har både praksis i Nyborg samt i Kastrup, og er begge steder 2 dage om ugen. Du kan booke en tid online hos mig her, eller kontakte mig hvis du vil vide mere.

Mød forfatteren Anja de Thurah

Anja de Thurah er en psykoterapeut og parterapeut, der tilbyder individuel terapi, parterapi og specialiserer sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemer. Hun byder klienter fra alle baggrunde velkommen, inklusiv LGBTQIA+ personer, og sigter mod at hjælpe mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.

psykoterapeut anja de thurah