42 21 62 22

Min indre gladiator

Min indre gladiator

Vi har allesammen en sårbar del af os, og vi har også en styrke styrke side. Det er meningen at vi skal være i kontakt med begge sider. Nogle gange kan den sårbare side tager over, og fylde det hele, så man ikke kan mærke sin stærke side overhovedet. Det må godt være sådan i en kort periode, hvor det giver mening at det er sådan. Men for nogle mennesker, sker det hele tiden, og de kan mærke at det har en stor betydning for hvordan de er i livet, hvad de oplever, og hvordan de udvikler sig. Og det behøver faktisk ikke at fortsætte med at være sådan.

At finde styrken i terapi

Der kommer rigtigt mange klienter hos mig, fordi de gerne vil ændre på det, ikke at kunne finde sin styrke, i en psykoterapeutisk proces. De føler sig ulykkelige og fastlåst i at være sårbare. I terapi finder jeg ind til hvorfor det er sådan for den enkelte. Der er nemlig altid en årsag til, at vi som mennesker er kommet til at lade sårbarheden skygge for alt. Når vi har fast i årsagen, kan vi trække trådende til nutiden, og vi kan sammen se, hvordan det har givet mening at være sårbar engang, men at det nu ikke er hensigtsmæssigt mere. I terapi arbejder vi styrken frem, så der kommer balance i klienten igen.

En indre gladiator

Det kan være skræmmende at møde sin indre styrke, når den altid har stået i skyggen for sårbarheden. Den kan opleves som en indre gladiator, der står i stilhed inde i en port så mørk som kul, og bare venter på et tegn til at træde ud i arenaen. Det kan opleves som om, at hvis man bare giver det mindste tegn til at give den lov, så kommer den brølende så stærkt, at den vil splintre hele arenaen med en totalt ødelæggelse. DET er skræmmende, når man i forvejen er i sårbarhed.

Men sandheden er at ens indre gladiator ikke er for overvældende, for meget, og for voldsom. Sandheden er at at ens indre gladiator er lige som en gladiator skal være. Klog, med indre ro, med smidighed og med en helt tilpas stolthed. Den indre glatiator er ikke et monster, men helten i klientens liv.

Det, endeligt at se sin indre gladiator i øjnene, forvandler det man har været bange for, til alt det der er godt ved at være i live. Din indre gladiator har livfulde øjne, og mod på eventyr. Din indre gladiator har tillid til verden, og tillid til at kunne finde sin vej i verden, når verden ikke lever op til den tillid. Den indre gladiator kan sætte grænser, man som klient ikke har turdet sætte før.

I psykoterapi

I psykoterapi arbejder jeg altid på balance imellem ens sårbare selv, og ens selvagens (gladiatoren). Det handler aldrig om at sårbarheden skal forsvinde. Den skal altid have lov at være der, men den skal bare ikke fylde det hele mere.

Jeg er uddannet psykoterapeut og parterapeut, og jeg har praksis i både Kastrup og i Nyborg.

Har du også brug for at finde din indre gladiator frem? Og mærker du også utryghed og sårbarhed, stå i vejen for dig i dit liv, er du velkommen i terapi hos mig. Sammen skaber vi hurtigt en forskel, så du kan opleve, den befriende følelse det er, og hvordan du faktisk bliver mere autentisk. Mere dig. For gladiatoren er også dig, og har været der hele tiden. Blot i skjul.

Anja de Thurah på facebook

Mød forfatteren Anja de Thurah

Anja de Thurah er en psykoterapeut og parterapeut, der tilbyder individuel terapi, parterapi og specialiserer sig i en række følelsesmæssige og relationelle problemer. Hun byder klienter fra alle baggrunde velkommen, inklusiv LGBTQIA+ personer, og sigter mod at hjælpe mennesker med at føre et bevidst, autentisk og nærværende liv.

psykoterapeut anja de thurah